Thursday, October 9, 2014

Pregnancy Supplement - Sihat & cergas ketika mengandung ☺

Assalamualaikum...salam sejahtera...
Lama sungguh x update blog ku...InsyaAllah I'm back to move on to catch my dreams and share the jorney with all of u ♥

How r u doing? Me? Great, Al-hamdulillah...it's my 28th pregnant week this week ☺
That's y lah x sempat nak update blog...had the worst morning sickness through out my 1st n 2nd trimester...but still managed to keep my cuteness on hold ...ngggeeeeeee just kidding!!!

So how did I managed to keep my ideal weight in check n HB n sugar level at the normal range without dehydrating myself n losing balance? It's no big secret, its just SHAKLEE supplements of course!!
SHAKLEE's Pregnancy Supplement Set

I don't have to take all the generics meds from the clinic anymore...making sure that my baby gets organic, safe, eventually works n HALAL supplements for its growth!! Doctors x marah pun, depa kata OK asalkan tiada alahan pada supplemen then boleh continue!! Al-hamdulillah tiada lagi bahan kimia, pewarna maupun perisa tiruan dalam sistem kesihatan badan ni...

Kandungan setiap item yang nadja ambil di atas:

***********************************

•VITA-LEA Iron Formula
- dengan 28 vitamin, dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa
-zat besi sangat penting untuk kesihatan ibu, bayi dan uri
-iodin penting utk elakkan kecacatan pada bayi, keguguran  atau still born
-zinc penting untuk pertumbuhan dan perkembangan otak bayi

•Sustained Release Vita-C Plus
-produk pertama yang menawarkan vitamin C dengan kawalan pelepasan secara semulajadi yang menggunakan proprietari dengan sistem penyaluran semulajadi yang melepaskan vitamin c sedikit demi sedikit dalam masa 5 jam.
-penting untuk kukuhkan sistem imunisasi tubuh

•B-Complex with Folic Acid
-mengandungi ke semua 8 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh untuk menggantikan vitamin B yang hilang dengan membantu menguatkan jantung, paru-paru dan organ penting dlm tubuh
-semua ibu tahu akan pentingnya asid folik dalam fasa kehamilan especially dlm 1st n 2nd trimester untuk memastikan perkembangan tulang belakang bayi serta perkembangan DNA bayi!!

•Ostematrix
-supplemen kesihatan tulang yg diformulasi khas dengan campuran nutrien binaan tulang berkualiti tinggi bagi meningkatkan daya penyerapan kalsium dan membantu dalam membina tulang & gigi yg kuat utk ibu dan bayi
-dengan kandungan Vitamin D3 dan magnesium yang sangat penting untuk membantu tubuh menyerap kalsium dengan lebih baik

•Omega Guard
-Membekalkan asid lemak Omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal
-mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi yang sangat bermanfaat untuk perkembangan otak dan saraf bayi
-sangat berkesan dalam membantu mengawal blood preasure si ibu juga!

•Energy Soy Protein (ESP)
-protein berasaskan tumbuhan berkualiti tinggi dengan kandungan 14gram protein soya dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan ini amat baik untuk kesihatan jantung
-membantu mengkalkan otot, memperbaiki tisu dan fungsi enzim dan hormon yg teratur
-membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolestrol normal
-paras glisemik indeks yang rendah dapat membantu mengekalkan paras gula dalam darah normal
-tambah tenaga especially during morning sickness yang teruk

•Mealshake
-sumber pemakanan serat dan protein terbaik
-kaya dengan sumber kalsium
-elakkan kembung
-digabung dengan ESP sebagai makanan tambahan terbaik di kala morning sickness

***********************************

Bila badan kita makin bersih dari toxic, makanya badan kita boleh tingkatkan metabolisme n imunitinya dengan sendiri...ditambah dengan pengambilan supplement yang betul, kita akan lebih sihat, cergas n ceria!! X percaya? Bolehlah p tanya ur OB&GYN atau nurse atau doctors di klinik ibu dan anak yang berdekatan okay!!

Mcm mana nak dapatkan set mengandung ni??? Senang sangat2...boleh browse terus  kat sini dan dapatkan semua items di atas secara online. Atau pun anda boleh roger je nadja melalui sms/whatsapp at +60193869195 untuk special info n offers okay!!! 

Sedia berkhidmat untuk anda!!!

Bagaimana dengan perkembangan baby sekarang?? ON TRACK!!! Al-hamdulillah...nurse kata sejajar dengan usia kandungan, degupan jantung, pergerakan baby sangat memuaskan...syukur :D

Anything else that i want to add to my pregnancy daily routine??
I exercise everyday...do normal house chores...i take honey, air zam zam, n eat moderately...my average weight gain every month is about 1kg...marvelous kan?! No more over weight problem, no edema, no high bp n no anemia...al-hamdulillah :)

U can too...stay healthy n u'll be happy n in d end, reward urself with happiness ♥